نقش رابط کاربری در اپلیکیشن
(سیستم استدلال گوشی )چه میباشد ؟
Symbian چه میباشد ؟
• پیدایش و حیات Symbian :
• موسسه ها به وجود آورنده :
• تکنولوژی Symbian :
• زبانهای نرم افزار نویسی برای Symbian :
• رابط های کاربری :
• بازی بر روی Symbian :
در طراحی اپلیکیشن بالا تلفن های هم پا دارنده ساختار پیچیده ای نبودند . hardware محدود نیاز به قابل انعطاف افزارهای پیچیده نداشت ، تا اینکه موسسه ها مطرح ساخت و ساز تلفن همراه های موبایل نسل های دوم و سوم موبایل های خویش را عرضه کردند . این تلفن همراه ها دارنده تجهیزات مشقت بار افزاری بیشتری بودند که دربرگیرنده سی پی یو ، حافظه موقت و هارد بوده و نسبتاً به طور یک کامپیوتر کوچک پباده سازی شدند . دراین بازه بود کهاین شرکتها به اهمیت اپلیکیشن دراین موبایل های پی برده و رقابت قابل انعطاف افزاری در کنار رقابت مشقت بار افزاری استارت شد . مایکروسافت یک کدام از شرکتهایی بود که پیش از این روی سیستم ادله کامپیوتر های جیبی اتوماتیک کرده بود و Windows CE را به همین خواسته پباده سازی کرده بود . این ویندوز امکان این را داشت که روی تلفن همراه ها نیز نصب گردد . پس از رسمیت یافتن گوشی های نسل نو شرکتهای مطرح دراین صنعت که به اشتباهات بی شمار Windows CE پی برده بودند و نمی خواستند اپلیکیشن این صنعت را در انحصار یک کمپانی نگه دارا هستند با همیاری هم سیستم برهان جدیدی برای گوشی ها به وجود آوردند که Symbian اسم گرفت . اما رقبای دیگری نیز مثل سیستم برهان Linux درین صنعت وجود داراهستند که موقتا به طور عمده به کارگیری نشده اند . در اصطلاح به تلفن همراه هایی که از این سیستم ادله به کارگیری می نمایند SmartPhone گفته میشود .
پیدایش و حیات Symbian :
کمپانی قابل انعطاف افزاری Symbian برای اولین توشه در ماه ژوئن سال 1998 به طور به طور کامل نهفته و محرمانه برای فعالیت بر روی سیستم دلیل تلفن همراه ها احداث شد . پایگاه اساسی این مجموعه در انگلیس احداث شد ولی درحال حاضر دارنده حدود 750 کارمند در کشورهای انگلیس ، ژاپن ، سوئد و آمریکاست که درکار تحقیق و اپ نویسی برای توسعه سیستم استدلال و قابل انعطاف افزارهای آن میباشند . تا آخرها سال 2003 هیجده گوشی از پنج کمپانی دارای شهرت سونی ، نوکیا ، فوجیتسو ، موتورولا و زیمنس با این سیستم ادله عرضه شد و علی رغم ارزش بالا موردپسند قرار گرفت و حدود 26 تلفن همراه هم در اپ این شرکتها و یک سری کمپانی دیگر با این سیستم استدلال در اپ ایجاد قرار گرفت . هم اکنون نیز 48 گزینه از این تلفن همراه ها به بازار عرضه گردیده و یا این که به زودی عرضه گردد . آمار فروش تلفن همراه های Symbian تا انتها سال 2003 به 6.7 میلیون تلفن همراه رسید و در سال 2004 نیز با رویش بی نظیر فروش مواجه شد به گونه ای که طبق آمار کمپانی در سال 2004 فروش این نوع گوشی ها رویش 201 درصدی داشته میباشد . به انگیزه فروش بالای گوشی های Symbian هر روزه بر تعداد برنامه نویس ها آن افزوده گردیده و قابل انعطاف افزارهای فوق العاده ای برای این سیستم دلیل پباده سازی می گردد . تا آخرها فصلتابستان سال 2004 تعداد این نرم افزار ها 3254 آیتم شدهاست .
موسسات به وجود آورنده :
14 کمپانی مهم و یکسری کمپانی فرعی از به وجود آورندگان این متاع بودند ، برخی از این شرکتها در موضوع اپلیکیشن و برخی از آنان در مورد hardware به رویش این سیستم دلیل و گوشی های آن امداد کرده اند . از مطرح ترین شرکتها می شود به Nokia ، Sony-Erricson ، LG ، Samsung ، Motorola ، Arima ، BenQ ، Fujitsu ، Lenovo ، Sanyo ، Sendo ، Mitsubishi Electronics و Siemense اشاره نمود .
تکنولوژی Symbian :
Symbian مشابه دیگر سیستم ادله های امروزی و مدرن که برای PC ها وجود داراهستند ، به وجود آمده میباشد . به این ترتیب دارنده تجهیزات خیر و خوبی مثل Multitasking ، MultiThreading و همینطور مدیر یاد هست . در پباده سازی اول مبنای عمل را بر روی این مسئله سازه گذاشته اند کهاین سیستم استدلال باید روی تجهیزات دشوار افزاری بسیار معدود ( مثل 4 مگابایت حافظه موقت ) سعی فوق العاده ای داشته باشد . به همین عامل این سیستم برهان میتواند روی تلفن همراه های مدرن فوق العاده سریع عمل کرده و دست کم خلل را داشته باشد . مبنای عمل این سیستم برهان مبنی بر event ها سازه گذاشته شدهاست ( مشابه دیگر سیستم دلیل های مدرن مثل ویندوز ) و سی پی یو طوری آیتم به کار گیری قرار میگیرد که کمترین واحد سنجش توشه روی گوشی قرار گیرد . حال با اینکه ورژن هشتم Symbian عرضه شدهاست ولی ورژن 7 این سیستم برهان روی گوشی ها قرار میگیرد و تا به هم اکنون ورژن های مختلفی از آن فارغ از اینکه به طور بی نقص استعمال شوند به بیماری آلزایمر سپرده گردیده اند . جالبترین آیتم برای این سیستم ادله به وجود وارد شدن اولین کرم و ویروس تلفن همراه روی این سیستم ادله در سال 2004 بود . این کرم که Cabir اسم داراست قادر است با به کارگیری از تکنولوژی Bluetooth خویش را به تلفن همراه های دیگر منتقل نماید .
زبانهای نرم افزار نویسی برای Symbian :
بیشک لهجه اساسی نرم افزار نویسی برای Symbian گویش C میباشد البته زبانهای مختلفی برای نرم افزار نویسی درین سیستم استدلال به وجود آمده اند . به عنوان مثال مهمترین زبانها می شود به OPL ، Python ، Visual Basic ، Perl و Personal Java اشاره نمود . هر کدام از این زبانها میتوانند تجهیزات بی نقص اپ نویسی در Symbian را مهیا کنند . پرورش زبانهای اپ نویسی درین سیستم برهان بسیار سریع میباشد . به طوریکه نصف این زبانها همین همین سال وارد این سیستم برهان گردیده اند و بایقین این پرورش با ورود زبانهای دیگر ادامه خواهد یافت . ابزارهای اپلیکیشن نویسی مختلفی مثلا ادیتورهای متنوع نیز برای عمل با این زبانها به یاور مشابه سازهای گوشی ( برای آزمایش اپ روی PC پیش از نصب آن روی تلفن همراه ) به بازار عرضه شدهاست .
رابط های کاربری :
حالا دو رابط اساسی کاربری برای Symbian به وجود آمده میباشد . اولی رابط که بیشترین به کار گیری را در تلفن همراه ها دارااست بوسیله نوکیا درج شده میباشد . این رابط دارنده ورژن های مختلفی میباشد البته Series 60 ورژن اساسی این رابط میباشد که بسیار موردپسند قرار گرفته میباشد . رابط کاربری دوم با اسم UIQ به وجود آمده میباشد که دارنده تجهیزات بسیار خیر و خوبی میباشد و رفته رفته در هم اکنون مفتوح کردن مکان خویش فی مابین موسسات سازنده تلفن همراه میباشد . هر دوی این رابط ها به طور تماما گرافیکی و مشابه به هم پباده سازی گردیده اند و عمل با آن ها بسیار ریلکس میباشد .
بازی بر روی Symbian :
خوشبختانه سیستم استدلال Symbian یک کدام از بی نیاز ترین سیستم دست اندرکاران برای بازی کردن میباشد . به خصوص بعداز ساختوساز N-gage اولی کنسول بازی موبایلی به وسیله نوکیا که بر پایه ی Symbian و رابط کاربری Series60 پدید آمد ، سیل بازیهای متفاوت و ماهر به سوی این تلفن همراه و در کنار آن این سیستم استدلال سرازیرشد . حتی شرکت ها مطرح بازی سازی درحال حاضر به طور ماهر روی این سیتم دلیل و تلفن همراه های دارنده این سیستم برهان سپرده گذاری می نمایند .
دسته بندی گوشی های متفاوت بر حسب سیستم دلیل:
با اعتنا به امکاناتی که دیگر حدودا تمامی ی موبایلها دارنده آن میباشند ( مثل دوربین - ضبط وپخش صوت و فیلم - کاغذ رنگی و .... ) مهمترین اصل دسته بندی را شاید بتوان سیستم استدلال موبایل نامید . پس برای آغاز می بایست دو چیز را در لحاظ گرفت و موبایلها رابطور کلی در یکیاز آن دو شاخه ی مهم و کلی قرار اعطا کرد و آن ، این میباشد که آیا گوشی متبوع دارنده سیستم استدلال میباشد یا این که فاقد آن ( درصورتیکه موبایلی فاقد سیستم دلیل باشد از یک پلـــــت فرم بی آلایش مثل جاوا یا این که بلک بری استعمال می نماید )
شاخه های اول ی زیرین دسته ای که مـا آنرا دارنده سیستم دلیل ( یا این که سیستم ادله دار ) می نامیم اینها میباشند :
سیستم برهان سیمبین
سیستم استدلال ویندوز تلفن همراه
سیستم دلیل پالم
سیستم عامـل لینوکس
شاخه های نخستین ی زیرین موبایلهایی که ما آنان را فاقد سیستم دلیل می نامیم نیز اینها می باشند : پلت فرم جاوا - پلت فرم بلک بری.اکنون میخواهیم به نظارت زیرمجموعه های ( ذیل شاخه ها ) شاخه های اول بپردازیم. پایین تیم های سیستم استدلال سیمبین بر حسب نوع تلفن همراه و نیاز آن چندین ذیل گروه داراست: اسمارت فونهای محرمانه 60 که دربرگیرنده اکثر گوشیهای نوکیا ( مثل 6600 - 6630 - 3230 - 7610 - 6670 - گوشیهای N-Gage - گوشیهای محرمانه N و ... ) موبایل زیمنس SX1 - گوشیهای سندو ( X2 - X ) موبایل پاناسونیکX700 - تلفن همراه سامسونگ D710 و یکسری تلفن همراه دیگر میگردد. نسخه هایی که تا بحال بــــرای اسمارت فونهای سیمبین منتشر گردیده اینها بوده اند : 6 -1/6 - 7 - 8 -1/8 و یکسری نسخه دیگر اکثر قابل انعطاف افزارهای جانور برای محرمانه 60 به طبع در نسخه 7 عمل میکنند و این به دلیـل وضعیت خوب این نسخه میباشد.
از اشتباهات ورژنهای دیگر می شود به عدم پشتیبانی تــم در گوشیهای نسخه 6 و 1/6 اشاره نمود که ولی قابلیت و امکان این می باشد که باانجام برخی عملیات بر روی تلفن همراه این قابلیت و امکان را فعال کرد ( مثل هک و ... ) که ولی ابدا پیشنهاد نمی گردد. .
زیـرمجموعه ی دیگر ،اسمارت فونهای محرمانه 80 می باشند . گوشیهایی که درین ســــــــری از
سیمبین قرار گرفته اند و در واقع این سیستم ادله برای آن ها پباده سازی گردیده ، اسمارت فون های نوکیا با پیشوند 90 می باشند ( مثل 9500 - 9300 - 9290 - 9210i و ... ) به اندازه سری60 برای آنان قابل انعطاف افزاروجود ندارد . زیرمجموعه ی دیگر اسمارت فونهای محرمانه 90 هســــتند. این سیستم ادله برای دو موبایل از نوکیا با نامهای 7710 و 7700 پباده سازی شدهاست.
از حیث سیتم عاملی تجهیزات زیاد و خیر و خوبی را به مخاطب ارائــه میدهد . ولی ایراد ساپورت
اپلیکیشن مثل گوشیهای خصوصی 80 درین تحت تیم هم مشاهده می شود.
نهایی پایین تیم از سیستم برهان سیمبین اسمارت فونهای UIQ میباشند. سیمبین UIQ را برای گوشیهایی منتشرکرده میباشد که برای عمل از خودکار استعمال می نمایند و برخلاف سری90
سیستم فعالیت به طور عمودی پباده سازی شدهاست.