کدام زبان برنامه نویسی را یاد بگیریم؟ (راهنمای انتخاب زبان برنام

کدام زبان برنامه‌ نویسی را یاد بگیریم؟ (راهنمای انتخاب زبان برنامه نویسی)


کدام  طراحی اپلیکیشن گویش اپلیکیشن‌ نویسی را خاطر بگیریم؟ (راهنمای تعیین گویش نرم‌افزار نویسی)
تا به حالا کوشش کرده‌ام به ابهامات مختلفی که ممکن میباشد در معاش یک برنا پیش بیاید، پاسخی از لحاظ خودم دهم. مثلا:

در دانش گاه، درس و نمره بالا بهتر میباشد یا این که کسب مهارت و عدم دقت به نمره و میانگین؟

عمل آزاد یا این که فعالیت دولتی؟

کدام کالج بروم؟ دولتی؟ آزاد؟ علمی-کاربردی؟ غیرانتفاعی؟

چه‌طور برای خودم و مهارتم مشتری جذب کنم؟

حتی در زمینه‌ی ابهامات زمان سربازی نیز سخن کرده‌ام.



و ولی، یک کدام از دیگر از ابهامات و سؤالاتی که ممکن میباشد حتی سالیان بشر در گزینش یک کدام از آنان در گیر سردرگمی گردد، برای یک دانشجوی حرفه کامپیوتر و یا این که عشق و علاقه‌مند به مباحث کامپیوتری، گفت و گو «گزینش لهجه نرم افزار نویسی» میباشد. حدوداً هر هفته دانشجویانی می باشند که آدرس اینترنتی می زنند و یا این که حضوراً درباره‌ی اینکه روی چه زبانی عمل نمایند، سؤال می‌نمایند. به این ترتیب، لحاظ فردی‌ام را در‌این مقاله می‌نویسم که بعداً تنها لینک و پیوند بدهم:

- پیش‌نیاز: الگوریتم
قبل از هر چیز بایستی بیان‌کنم که نقص‌ مهم در نرم‌افزار‌نویسی، کدنویسی وجود ندارد بلکه شیوه حل مسأله میباشد! اینجانب به دانشجو ها متعددی کدنویسی به لهجه‌های متعدد اپ‌نویسی را درس دادن کرده‌ام، البته از دربین آنها، تنها عده ای که بضاعت حل مسأله و تشخیص چاره (الگوریتم) را داشته‌اند توانسته‌اند پروژه‌های جامعی تحویل دهند.

شما بایستی بتوانید ذهن الگوریتمیک به دست آورید. سریعاً برای پیچیده‌ترین مسائل راه‌حل ارائه فرمایید و در صورتیکه خطا بود، روی راه‌حل اتوماتیک نمایید تا به فیض برسید.

برای یادگیری و یا این که تقویت این مبحث فکر میکنم کتاب الگوریتم عمل و علم شایسته ترین منبع باشد: از اینجا دانلود نمائید. (این لینک و پیوند را هم ملاحظه کنید)

شاید مایحتاج باشد برای تقویت ذهن خویش دراین مورد، برخی بازی‌های کامپیوتری که با همین غرض تاسیس شده است را بازی فرمائید که ما تا قبل از این بعضا از آنها‌را در مقاله «بازی‌هایی برای تقویت ذهن دانشجویانی که دوست دارا هستند اپلیکیشن نویس فن‌ای شوند» معرفی کرده‌ایم.

- نکته 1: یک گویش کفاف نمیدهد:
این روز ها اینطور وجود ندارد که شما در صورتی بگویید اینجانب صرفا یک گویش اپلیکیشن‌نویسی خاص را بلد هستم، برای شما عملکرد‌ای تصور نمایند! پس بایستی خویش را به تعدادی گویش مجهز فرمایید. اما به گذر زمان متوجه میشوید که کلیه لهجه‌ها مشابه به هم می‌باشند. شما به جایی خواهید رسید که می توانید در بازه زمانی کوتاهی (شاید یک هفته) خیلی شل از یک گویش به لهجه دیگر سوئیچ نمایید. زیرا خواهید فهمید که کلیه گویش‌ها ساختار نسبتاًً مشابهی دارا هستند، تنها نام‌های توابع با هم فرق می‌نماید. مقداری ارتفاع می کشد تا با اسامی نو در آن لهجه آشنا گردید.

- نکته 2: یک لهجه کافی میباشد!
چنانچه این دو نکته را با هم عده نمایید، سود این می شود: سیاست کلی شما بایستی این باشد: از کلیه گویش‌ها تا جایی که ما یحتاج میباشد، بدانید، البته یک لهجه را به صورت تخصصی و فن‌ای بدانید. به صورت نمونه، اینجانب به طور تقریبً با بیش تر از 10 لهجه اپ‌نویسی شناخت دارم. به عنوان مثالً «پارس‌خوان» را با C#‎ نوشته‌ام، «تستا» را با PHP، وyouRL را با Ajax، «پخش‌کننده صدای آفتابگردان» را با پاسکال و ... که در همین پروژه‌ها، لهجه‌های دیگری (مثل HTML، CSS، Javascript، Action Script و...) کاربرد داشته‌اند. شما در صورتی از اینجانب هر چه به‌این لهجه‌ها بخواهید بالاخره گلیمم را خارج میکشم، البته تمرکز و تخصص اساسی اینجانب روی لهجه PHP میباشد.

- اولی لهجه اپلیکیشن‌نویسی: لهجه C
پس، حال که متوجه شدید که می بایست یکسری لهجه را حافظه بگیرید، او‌لین زبانی که بایستی خاطر بگیرید گویش C میباشد. گویش C را می‌اقتدار مبنا بخش اعظمی از لهجه‌های اپ‌نویسی توسعه یافته دانست. در شرایطی‌که با ساختارهای متعدد درین گویش آشنا باشید خیلی ریلکس میتوانید لهجه‌هایی مثل سی شارپ، جاوا، پی.اچ.پی، جاوا اسکریپت و ... خیلی‌های دیگر را حافظه بگیرید.

اعتنا: در توا‌ن مقدماتی، گویش C با C++‎ تفاوت خاصی ندارد. پس درصورتی که خواستید میتوانید با C++‎ آغاز نمایید. ولی اینجانب فکرمی‌کنم به عبارتی C بهتر میباشد.

تصویر تحت ترازو عمومیت لهجه‌های نرم‌افزار‌نویسی دربین برنامه نویس ها را نشان می دهد که از وبسایت LangPop.com دریافت شده‌است:

http://img.aftab.cc/programming_languages.png



اعتنا: ما یحتاج وجود ندارد بیش تر از حد روی گویش C وقت بگذارید. صرفا در حدی که ساختارهای کلی اپلیکیشن‌نویسی را ادراک فرمائید. در شرایطی که به مرحله‌ای رسیدید که‌این مباحث برایتان بی آلایش گردیده بود، به قدم سپس بروید:

- متغیرها
- اصول اخذ مقدار از و اکران آن به مخاطب
- ساختارهای تصمیم‌گیری (if و switch)
- رینگ‌های تکرار (for، while، foreach و do..while)
- آرایه‌ها
- عمل با پوشه‌های متنی (گشودن، اکران و درج)
- اشاره‌گرها
- مبحث Struct
- در صورتی‌که C++‎ را خاطر میگیرید، مبحث کلاس‌ها و شیئ‌گرایی را هم تا حدودی خاطر بگیرید.
همین‌ها کافی‌ست.

- گزینش اصلی: تعیین نمایید: لهجه اپ‌نویسی اینترنت یا این که دسکتاپ یا این که گوشی؟
پس از اینکه لهجه C یا این که C++‎ را در‌حد مقدماتی حافظه گرفتید، اکنون بایستی تصمیم اساسی معاش اپ‌نویسی‌ای خویش را بگیرید!