اصلی ترین پلتفرم های برنامه نویسی موبایل

از هنگامی که کامپیوتر ها ابتکار عمل گردیده اند، صرفا تعداد پاره ای پلتفرم جدا از هم برای نرم‌افزار نویسی گوشی طراحی اپلیکیشن وجود داشته میباشد. ولی تا همین آخرها، گسترش نرم افزار ها زیاد گزینه دقت قرار نگرفته بود و هیچ پلتفرم کاملی برای آن وجود نداشت. این حالت با معرفی آیفون در سال 2007 تغییر‌و تحول کرد. بعداز این حادثه بود که می‌توانیم بگوییم بازار نرم‌افزار نویسی گوشی رونق گرفت و توانست بازاری برای خودش بسازد.

 

در بالا Windows CE معرفی شد که خوب هم به لحاظ می‌رسید ولی نتوانستند مسیر صدق را پیش ببرند. آن گاه Blackberry طوری وارد بازار شد که انگار می‌خواهد عالم را تصرف نماید، شاید برای دوران مقداری هم چیره به جاری ساختن این عمل شد. ولی امروزه، دستکم تا مجال نوشته شدن این نوشته‌علمی، دو مدعا اساسی در این مورد وجود دارا هستند و سایر پشت رمز اینها قرار می‌گیرند.

iOS

ios پلتفرم

 

هنگامی وارد پلتفرم های گسترش نرم افزار تلفن همراه میشویم، نسبتاً قادر خواهیم بود از iOS تحت عنوان “غول مرحله انتها” خاطر کنیم. چرا که این پلتفرم بود که توانست نرم‌افزار نویسی تلفن همراه را به بعدازظهر تازه بیاورد و معنا جامعی از این که دستگاه های موبایلی چه‌گونه می بایست باشند را به ما جابجایی بخشید.

 

iOS یک پلتفرم مخصوص میباشد که به وسیله شرکت اپل (Apple) تشکیل‌شده و بصورت منحصر روی دستگاه هایی که همین کمپانی ساخت‌و‌ساز میکند، ایفا می گردد. در طول نوشته شدن این نوشته‌ی علمی، iOS روی iPhone، iPod، iPad، Apple Watch و Apple TV اعمال میگردد. البته اینجانب انتظار دارم در آینده دستگاه های بیشتری ساخته شوند که از iOS به کار گیری نمایند. iOS بر مبنا Darwin و Operating System X ایجاد شده است و هسته ای بسیار مشابه به Unix داراست.

نرم افزار نویسی ios

 

این پلتفرم تنی چند از فرم ورک های اساسی را با Operating System X سهم دار میباشد، رابط کاربری آن هم بر طبق Apple Cocoa UI تاسیس شده است که در نرم افزار های سیستم عامل X از آن استعمال می‌گردد. ولی این رابط کاربری مجدد پباده سازی شد‌ه‌است که روی دستگاه های لمسی به راحتی عمل نماید که به آن Cocoa Touch گفته میگردد.

 

Apple برای بسط دهندگان نرم افزار ها ابزار ها و کتابخانه های مختلفی را ساخت و ساز نموده است. اما برای تشکیل داد نرم افزار های اپل مطلقا نباید از این ابزار ها به کارگیری نمائید، بلکه نخست مورد نیاز میباشد یک کامپیوتر Mac داشته باشید که که سیستم عامل X روی آن جاری ساختن گردد تا بتوانید اپلیکیشن های خودتان را بسازید.

Android

پلتفرم android

 

در‌حالتی که نخواهیم برای iOS نرم‌افزار بسازیم، پس مسلما برای اندروید (یا این که شاید هردوی آنان) اپ نویسی می کنیم. اندروید دو‌مین “غول” در موضوع پلتفرم های جانور برای اپ نویسی گوشی میباشد. اندروید یک مقدار دیرتر وارد بازی شد، یعنی او‌لین توشه در سپتامبر 2008 معرفی گردیده‌است. یعنی نسبتاً یک‌سال بعداز iOS، ولی در حال حاضر سهم بسیار متعددی از بازار گوشی را در دست دارااست.

 

در واقعیت اندروید یک سیستم برهان میباشد که دارنده وسیع ترین سهم از بازار تلفن همراه های گوشی میباشد. بزرگی این سهم به اندازه 80 درصد از بازار می باشد (در مقایسه با سهم 18 درصدی اپل). این عددها شاید یه خرده گول زننده باشند، زیرا بازار اندروید نصیب بندی شد‌ه‌است و مشتمل بر موبایل ها و دستگاه های بسیار متعددی می‌گردد که بوسیله سازندگان متعدد ساخته میگردند و ورژن های مختلفی از سیستم استدلال اندروید را اعمال میکنند.

نرم افزار نویسی اندروید